Δραστηριότητες - Εκδηλώσεις 2023-2024

Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ

Επίσκεψη στην Ειδική Μονάδα, εκπαιδευτικών από τη Δανία

Πώληση πασχαλινών λαμπάδων από την Επιτροπή Προνοίας

Επίσκεψη ομάδας παιδιών από Δημοτικά σχολεία στα πλαίσια του προγράμματος Ομαλής Μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο

Εκδρομή των τμημάτων Γ1 και Γ2 στη φάρμα αλόγων στον Λυθροδόντα

Τα τμήματα Γ1 και Γ2,τη Δευτέρα 08/04/24, είχαν την ευκαίρια να περάσουν λίγες όμορφες και χαλαρωτικές στιγμές κοντά στη φύση. Η φάρμα αλόγων στον Λυθροδόντα φιλοξένησε τα δύο τμήματα στον όμορφο χώρο της, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να κάνουν ιππασία, να ξεναγηθούν και να περιποιηθούν τα άλογα.

Η συγκεκριμένη εκδρομή ήταν η επιβράβευση μιας υπέροχης εθελοντικής πράξης κατά την οποία οι μαθητές συγκέντρωσαν το ποσό των 980 ευρώ, πουλώντας "Μαρτάκια" και προσφέροντας τα χρήματα στον Ερυθρό Σταυρό.

Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Εναλλακτικής Εκπαίδευσης, που επιχορηγεί το πρόγραμμα Δράσε του ΥΠΑΝ.

46ο Παγκύπριο Συμπόσιο Εταιρικών Σχολείων UNESCO (ΑSPnet)

Η Ομάδα UNESCO του Σχολείου μας συμμετείχε στις 4-5 Απριλίου στο Παγκύπριο Συμπόσιο Εταιρικών Σχολείων UNESCO, που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό, με θέμα:"Ειρηνική συνύπαρξη... Ειρηνική ζωή". Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις σχετικά με το πρόβλημα του πολέμου, τον σχολικό εκφοβισμό, μαρτυρίες από μαθητές/τριες μετανάστες. Στη συνέχεια, συμμετείχαν σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης σχετικά με τον ρόλο των νέων στην επικράτηση της ειρήνης - ειρηνικής συνύπαρξης. Τέλος, συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια και άλλες δραστηριότητες σχετικές με την ενσυναίσθηση, την ψυχική ενδυνάμωση, τους τρόπους αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού κ.ά. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες μαθητές/τριες από διάφορα σχολεία είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν, να συνεργαστούν και να αλληλεπιδράσουν, βάζοντας το δικό τους λιθαράκι στην προσπάθεια για ειρηνική συνύπαρξη... Ήταν μια πολύ δημιουργική εμπειρία που άφησε σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις!

Erasmus+ Ιταλία

Ταξιδεύω μ' ένα βιβλίο

Προσφορά στην ετήσια «Διαδρομή Αγάπης» του συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή»

Θεατρικό Βιωματικό Εργαστήριο (ΔΡΑΣΕ)

Παιδαγωγική Συνεδρία: Εκπαίδευση χρήσης Απινιδωτή.

Διεθνές επιστημονικό συνέδριο: Η Αρχαία Κυπριακή Γραμματεία ανά τους αιώνες με την ειδική πτυχή: "Οι ιδρυτικοί μύθοι της Κύπρου ανα τους αιώνες και ο Όμηρος"

Εργαστήρι σε μαθητές Γυμνασίου: Βελτίωση των Γλωσσικών Δεξιοτήτων Μέσω Παιχνιδοποιημένων Κινητών τεχνολογιών

Αγώνες ποδοσφαίρου Φούτσαλ στο σχολείο μας

Στους αγώνες ποδοσφαίρου Φούτσαλ που διεξάγονται στο σχολείο μας συμμετέχουν 20 ομάδες. Κάθε ομάδα με στολές και αρκετούς θεατές πού υποστηρίζουν την ομάδες τους!

Παρέλαση 25ης Μαρτίου

Συνεορτασμός 25ης Μαρτίου 1821 και 1ης Απριλίου 1955-59

Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο

Μουσικό Βιωματικό Εργαστήριο

Παγκόσμια Ημέρα Σταθεράς Π

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Τσικνοπέμπτη - 07/03/2024

Βραδιά τόμπολας από τον Σύνδεσμο Γονέων και Κηδεμόνων

Εκδηλώσεις για τα Σπάνια Νοσήματα

Η 28η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Ημέρα αφιερωμένη στα Σπάνια Νοσήματα. Την ημέρα αυτή διοργανώνονται διάφορες δράσεις στα σχολεία με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για τους συνανθρώπους μας, που πάσχουν από αυτά τα νοσήματα.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτών των δράσεων το Σχολείο μας "χάρισε ενα χαμόγελο " μέσω μιας πανοραμικής φωτογραφίας και "έπαιξε" με χρώματα που συμβολίζουν τη διαφορετικότητα και ταυτόχρονα τη μοναδικότητα κάθε ανθρώπου. Τα "Genes" στολίστηκαν με συνθήματα αγάπης και αλληλεγγύης προς τους πάσχοντες αδελφούς μας.

Μόνος Είμαι Σπάνιος.
Μαζί Είμαστε Δυνατοί!

Διάλεξη για το AIDS

Εναλλακτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στον ιππικό όμιλο Λυθροδόντα!

Την Παρασκευή 23/02/2024 τα παιδιά της Μπάντας καθώς και τα παιδιά που εκπροσώπησαν το σχολείο μας στη Χριστουγεννιάτικη Χορωδιακή Παρέλαση φιλοξενήθηκαν στην υπέροχη Σχολή Ιππασίας Τσακτίρη. Αφού χωρίστηκαν σε 3 ομάδες συμμετείχαν εκ περιτροπής στις τρεις πιο κάτω διαφορετικές δραστηριότητες: α. Ξενάγηση στους χώρους μαθαίνοντας ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα άλογα β. διακόσμηση ατομικού πετάλου και γ. σύντομο μάθημα ιππασίας. Η συνεργασία και η πειθαρχία των παιδιών μας ενθουσίασε τους εκπαιδευτές, οι οποίοι και μας συνεχάρηκαν !! Ο ενθουσιασμός των παιδιών κατά τη διάρκεια όλων των δραστηριοτήτων ήταν πασιφανής, καθιστώντας έτσι τη μοναδική αυτή εμπειρία αξέχαστη κι ανεπανάληπτη για όλους!

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια χορηγίας του προγράμματος ΔΡΑΣΕ.

Υπεύθυνοι συνοδοί της δράσης: Έλενα Παπασταύρου, Β. Δ Μουσικής και Μιχάλης Σπύρου, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

Απονομές βραβείων ενδοσχολικών αγώνων

Eκπαιδευτικό διήμερο στον Πεδουλά

Μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+, παιδιά από το σχολείο μας επισκέφθηκαν το γραφικό χωριό Πεδουλάς. Κατά τη διαμονή τους στο Περιβαλλοντικό Κέντρο, απολαμβάνοντας τη φιλοξενία του τόπου, ανακάλυψαν την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής.

Μέσα από διάφορα εργαστήρια και δραστηριότητες, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την ποικιλία των εντυπωσιακών φυτών που διακρίνονται στην Κύπρο. Από την παρατήρηση του εδάφους μέχρι την αναγνώριση φυτών, οι μαθητές εμβάθυναν στην κατανόηση του τοπικού οικοσυστήματος και της σημασίας της διατήρησής του.

Μέσα από την ενεργό συμμετοχή τους σε περιβαλλοντικές δραστηριότητες και διαδραστικά εργαστήρια, οι μαθητές απέκτησαν νέες γνώσεις και δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να γίνουν ευαισθητοποιημένοι πολίτες και φύλακες του φυσικού περιβάλλοντος. Η εμπειρία αυτή αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της προσωπικής εμπλοκής και της συλλογικής δράσης για την προστασία και τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος για τις μελλοντικές γενιές.

Ημέρα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικού

Σήκω ψυχή μου!…

Την Τρίτη 13/02/2024 το τμήμα Β1 βίωσε μια μοναδική εμπειρία συμμετέχοντας ενεργά και διαδραστικά στο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωριμία με τον κόσμο του Ρεμπέτικου» , το οποίο πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της έκθεσης "ΣΗΚΩ ΨΥΧΗ ΜΟΥ: εικόνες και μουσικές των προσφύγων του '22". Διοργανωτής είναι το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Με οπτικά και ηχητικά παραδείγματα μέσα από το ρεπερτόριο του Ρεμπέτικου, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με το τραγούδι και τα μουσικά όργανα της εποχής. Η επιστροφή μας στο σχολείο, μας βρήκε γεμάτους από ήχους, εικόνες, γνώσεις, ποικιλία συναισθημάτων και πάνω από όλα συγκινημένους…

Υπεύθυνη δράσης: Έλενα Παπασταύρου, Β.Δ.

Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο

Διήμερο Αγάπης Ομάδας Unesco

«Ο χρόνος που ξόδεψες για το τριαντάφυλλό σου είναι που το κάνει σημαντικό», Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ.

Το διήμερο 12-13/2, με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, γιορτάσαμε με τον δικό μας τρόπο, στο Σχολείο μας, την Αγάπη. Την αγάπη προς τον εαυτό μας, την αγάπη προς τον συνάνθρωπό μας…

Μέλη της Ομάδας Unesco έφτιαξαν κεράκια με αιθέρια έλαια, χειροποίητα βραχιολάκια – μαρτάκια, χειροποίητες ευχετήριες κάρτες και διατέθηκαν προς πώληση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ώστε με τον δικό τους τρόπο να πουν «σ' αγαπώ», «ευχάριστώ», «συγγνώμη» «κάποιος νοιάζεται για σένα». Την τιμητική του είχε, όμως, το «Ταχυδρομείο Λουλουδιών», αφού με όμορφα μηνύματα ταξίδεψαν κατακόκκινες τουλίπες με ευχές σε αγαπημένα πρόσωπα.

Επίσης, σε πινακίδα μαθητές και καθηγητές έγραψαν «σ'αγαπώ» σε διάφορες γλώσσες, καθώς και τι σημαίνει γι΄αυτούς «νοιάζομαι…», τι αισθάνονται όταν βοηθούν τους άλλους, ενώ συμπλήρωσαν και το «παζλ - δρόμο της ειρήνης».

Επιπλέον, στο πλαίσιο του «Διημέρου Αγάπης» επισκέφθηκε το Σχολείο μας ο Πρόεδρος του Συνδέσμου "Ένα όνειρο, μια ευχή», κ. Γιώργος Πενηνταέξ, ο οποίος μίλησε στους μαθητές/τριες - μέλη της Ομάδας Unesco για το έργο του Συνδέσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα καθαρά έσοδα από τις δραστηριότητές μας θα δοθούν στον Σύνδεσμο «Ένα όνειρο μια ευχή», σε συνεργασία και με το τμήμα Γαλλικών του Σχολείου μας.



Βιωματικό Ποιητικό Εργαστήρι - Μια χαραμάδα στο κλειστό παράθυρο, να γίνει δύναμη ζωής. 09/02/2024

Οι μαθητές του Λυκείου Λατσιών συναντώνται με τους μαθητές των Γυμνασίων Πέρα Χωρίου-Νήσου και Γερίου, υπό την καθοδήγηση της κ.Χρυσούλας Αλεξάνδρου, ΕΜΕ Φιλολογικών Μαθημάτων και Ποιήτριας.

Job shadowing στο γυμνάσιο IES Torre Oliviada, στην Ισπανία

Την εβδομάδα 4-10 Φεβρουαρίου 2024, αντιπροσωπεία δύο καθηγητριών, της κας Καλογήρου Γεωργίας και της κας Δημητρίου Μαρίας, επισκέφθηκαν το γυμνάσιο «Torre Oliviada» στην πόλη Jaen, στην Ανδαλουσία, στην Ισπανία, στο πλαίσιο της συνεργασίας μας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+. Κατά την επίσκεψη, οι καθηγήτριές μας, μαζί με την Πορτογαλική και την Ιταλική αντιπροσωπεία, παρακολούθησαν μεγάλη ποικιλία εργαστηρίων που αφορούσαν στον εκσυγχρονισμό και στην αναβάθμιση των μεθόδων διδασκαλίας μας, με απώτερο στόχο την επαγγελματική μας εξέλιξη και την απόκτηση καινοτόμων τεχνολογιών διδασκαλίας. Οι σύνεδροι είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν μέρη πολιτιστικού ενδιαφέροντος όπως η πόλη της Κόρδοβα και η Γρανάδα.

Ημέρα Κρέπας

Με γλυκιές αλχημείες γιόρτασαν την Ημέρα Κρέπας οι μαθητές του Περιφερειακού Γυμνασίου Πέρα Χωρίου Νήσου. Μέσα στο πλαίσιο του μαθήματος των γαλλικών και με την καθοδήγηση των καθηγητών των γαλλικών, τα παιδιά αναβίωσαν το γαλλικό έθιμο παρασκευής κρέπας.

Η Ημέρα Κρέπας γιορτάζεται κάθε χρόνο στη Γαλλία στις 2 Φεβρουαρίου, 40 ημέρες μετά τα Χριστούγεννα.

Για τους θρησκευόμενους, η μέρα αυτή είναι μέρα χαράς αφού στην εκκλησία το ευαγγέλιο αναφέρεται στην Υπαπαντή του Χριστού, όταν η Παναγία και ο Ιωσήφ πήραν για πρώτη φορά τον μικρό Χριστό στον ναό. Η γιορτή, που στα γαλλικά ονομάζεται La Chandeleur, πήρε την ονομασία της από τη λέξη «chandelle», που σημαίνει λαμπάδα, κερί. Αυτή τη συγκεκριμένη ημέρα οι Γάλλοι ανάβουν κεριά τα μεσάνυχτα, θυμίζοντας ότι ο Ιησούς είναι το φως του κόσμου, και φτιάχνουν κρέπες.

Για άλλους, το στρογγυλό τους σχήμα συμβολίζει τον ήλιο, την επιστροφή της άνοιξης και την ευφορία της γης. Σύμφωνα με την παράδοση, η σοδειά του σιταριού όλης της χρονιάς θα καταστρεφόταν αν δεν τηρούσαν αυτή τη μικρή «τελετουργία».

Απώτερος σκοπός της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς καθώς και επιμόρφωσής τους σε θέματα γαλλικής κουλτούρας. Οι μαθητές έφεραν στο σχολείο κρέπες και άλειμμα σοκολάτας. Οι κρέπες που είχαν παρασκευαστεί στο σπίτι, παραδόθηκαν στον καθηγητικό σύλλογο το πρωί της Παρασκευής, 2 Φεβρουαρίου, πριν την έναρξη των μαθημάτων, στους καθηγητές γαλλικών κ. Γιάννη Παναγίδη και κ. Κική Δημητρίου και διετέθησαν προς πώληση κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

Τα παιδιά αγκάλιασαν με ενθουσιασμό τη δράση και το ποσό που συγκεντρώθηκε δόθηκε στο ταμείο προνοίας του σχολείου μας καθώς επίσης και στο σύνδεσμο «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» με στόχο τη συμβολή των μαθητών στην ενεργή στήριξη των παιδιών με καρκίνο και των μελών της σχολικής κοινότητας. Η ωραία αυτή πρωτοβουλία ήταν το έναυσμα για ένα φανταστικό ταξίδι στη γαλλική παράδοση και τον πολιτισμό, που μας έκανε να ξεχάσουμε για λίγο τις σκοτούρες και τα μαθήματα και να θυμηθούμε πως η ζωή διαθέτει εκτός των άλλων και νοστιμιά.

Ημερίδα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου (6 Φεβρουαρίου 2024), το Σχολείο μας συμμετείχε στην Ημερίδα με θέμα «Μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» που διοργάνωσε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, με την υποστήριξη των εταίρων του Ευρωπαϊκού Έργου «Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου – CyberSafety».

Εκδήλωση - Αφιέρωμα στην Αλέξια Βασιλείου, Πρόγραμμα «Re-be» & Σεμινάριο, με θέμα «ΚΥΠΡΙΑΚΟ»

Με αφορμή την έναρξη εφαρμογής του προγράμματος μουσικής ακρόασης «Re-be» στο Γυμνάσιο Πέρα Χωρίου και Νήσου, την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο εκδήλωση – αφιέρωμα στην κορυφαία ερμηνεύτρια και μουσικό Αλέξια Βασιλείου.

Οι μαθητές/-τριες της Γ' Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ενημερωθούν από την ίδια την Αλέξια για το πρωτοποριακό και καινοτόμο πρόγραμμα μουσικής ακρόασης "Re-be", που σκοπό έχει την καλλιέργεια της νέας γενιάς και τη δημιουργία χαρούμενων, υγιών ανθρώπων με περιβαλλοντική συνείδηση, με μουσικές και πολιτιστικές ευαισθησίες.

Ακόμη, οι μαθητές/-τριες της χορωδίας, μπάντας και ορχήστρας του Σχολείου, στο πλαίσιο του διαχρονικού στόχου του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας «Δεν Ξεχνώ», παρακολούθησαν σεμινάριο από την Αλέξια Βασιλείου, στο οποίο παρουσιάστηκε το επικό λαϊκό της ποίημα με τίτλο «Κυπριακό».

Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο

Σεμινάριο από την Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας

Την 01/02/2024 είχαμε την τιμή να επισκεφτούν το Σχολείο μας οι Μηχανικοί Ψηφιακής Ασφάλειας, Γιώργος Αχιλλέως και Γεωργία Καλλονά από την Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας. Ενημέρωσαν όλες τις Α' και Β' τάξεις για την Ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Πρόγραμμα "Εξέλιξη"

Εκδήλωση για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών

Εκδήλωση για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών

Εκπαιδευτική Επίσκεψη

Οι μαθητές των τμημάτων Γ1 και Γ5 είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν στις 23 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο των μαθημάτων της Λογοτεχνίας και της Ιστορίας το Μουσείο Παγκυπρίου Γυμνασίου και την κρύπτη, η οποία βρίσκεται στο Παγκύπριο Γυμνάσιο, καθώς και την Οικία Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου στη Λευκωσία. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους ιστορικούς χώρους και έκαναν ένα διαφορετικό μάθημα, το οποίο τους άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις…

Υπεύθυνοι καθηγητές: Νικολέττα Βασιλείου, Σάββας Νεοκλέους - Φιλόλογοι

Εκδήλωση "Ταξίδι προς την κορυφή"

Eκδήλωση/αφιέρωμα που ετοιμάστηκε προς τιμήν του αθλητή της ενόργανης γυμναστικής, Μάριου Γεωργίου.

Δημοτικό Τραγούδι

Τα παιδιά του Α'1 είχαν την ευκαιρία να διερευνήσουν βαθύτερα τις ρίζες του Δημοτικού τραγουδιού, με τον Ευαγόρα Καραγιώργη και την Παυλίνα Κωνσταντοπούλου, στο πλαίσιο του μαθήματος των Νέων Ελληνικών. Άκουσαν Κυπριακά δημοτικά και δημιούργησαν οι ίδιοι στίχους στην διάλεκτο μας τους οποίους παρουσίασαν.

Κόψιμο βασιλόπιτας

Εκδήλωση για τη γιορτή των Χριστουγέννων

christougennaΕκδήλωση για τη γιορτή των Χριστουγέννων

Παγκύπρια Χριστουγεννιάτικη Χορωδιακή Παρέλαση "Merry Singmas!!"

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες ηχούν στην πόλη! Το Σάββατο 16/12/2023 πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο Χορωδιακό συναπάντημα στις οδούς Μακαρίου και Στασικράτους ! Με χώρο εκκίνησης την Πλατεία Ελευθερίας χιλιάδες κόσμου περπατώντας δίπλα μας, συμμετείχαν σε μια φαντασμαγορική Μουσική πανδαισία !!

Την εκπροσώπηση του Σχολείου μας, τη διδασκαλία των τραγουδιών, την γενική προετοιμασία και τελική παρουσία των παιδιών μας ανέλαβε η κα Έλενα Παπασταύρου, Β.Δ. Μουσικής.

Ευχαριστούμε τους γονείς των χορωδών μας για την όμορφη συνεργασία και βέβαια τους συναδέλφους, οι οποίοι περπάτησαν με το ίδιο κέφι και ενθουσιασμό μαζί μας!

Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο

Παζαράκι Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας

Διάλεξη για τα προγράμματα που προσφέρει η φοίτηση στην Τεχνική Σχολή

Παζαράκι Συνδέσμου Γονέων

Κάλαντα από τη χορωδία του Σχολείου μας

Πρόγραμμα Ιθάκη

Φιλανθρωπική δράση Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας

Ημέρα Εκπαιδευτικού

Σεμινάριο Μαθηματικών

Ημέρα ανθρωπίνων δικαιωμάτων – 10 Δεκεμβρίου 2023, με θέμα: "Διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων"

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πραγματοποιήθηκαν από την Ομάδα Unesco του Σχολείου μας διάφορες δραστηριότητες. Στόχοι των δραστηριοτήτων ήταν τα παιδιά να γνωρίσουν τα δικαιώματά τους, ώστε να απαιτούν τον σεβασμό τους, καθώς και να συνειδητοποιήσουν πως έχουμε υποχρέωση να σεβόμαστε τα δικαιώματα των άλλων. Οι δραστηριότητες ήταν κυρίως βιωματικές και διαδραστικές, με σκοπό την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και του σεβασμού προς συνανθρώπους μας. Διαβάστε περισσότερα...

Υπεύθυνες Καθηγήτριες: Μαριλένα Αδαμίδου (Καθηγ. Οικιακής Οικονομίας, Β.Δ. με ανάθεση) και Νικολέττα Βασιλείου (Φιλόλογος), Υπεύθυνη Β. Δ.: Άννα Παφίτη                                                 

Πρόγραμμα "ΕΞΕΛΙΞΗ"

Ημέρα δικαιωμάτων του παιδιού

Στις 20 Νοεμβρίου 2023, τα παιδιά της Ειδικής Μονάδας ακολούθησαν ημερήσιο διαφοροποιημένο πρόγραμμα με αφορμή την ημέρα Δικαιωμάτων του παιδιού. Κατά την διάρκεια της ημέρας παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα και πραγματοποιήθηκαν δημιουργικά εργαστήρια με χειροποίητες καλλιτεχνικές δημιουργίες.

Συνέντευξη του κ. Μάριου Μάζαρη από τη Δημοσιογραφική Ομάδα

Μέλη της Δημοσιογραφικής Ομάδας του Σχολείου μας, σε συνεργασία με τις Υπεύθυνες Καθηγήτριες, μίλησαν διαδικτυακά με τον κ. Μάριο Μάζαρη, δάσκαλο και συγγραφέα παιδικών βιβλίων.

Ο κ. Μάζαρης μέσα από πρωτότυπες και διαδραστικές δραστηριότητες καταφέρνει να κερδίσει το ενδιαφέρον των μαθητών του, διδάσκοντάς τους βιωματικά να αγαπούν και να σέβονται τον εαυτό τους και τους άλλους. Ο ίδιος πιστεύει σ'ένα σχολείο στο οποίο επίκεντρο είναι ο μαθητής και η προσωπική του ανέλιξη και ευτυχία. Επιπλέον, θεωρεί την αγάπη ως την ύψιστη πολιτική πράξη και προσπαθεί πάντα να γίνει ο δάσκαλος που ποτέ δεν είχε. Επίσης, θεωρεί πως αν αγαπήσουμε τον εαυτό μας και αποδεχόμαστε και σεβόμαστε τους άλλους, τότε κάνουμε καθημερινά μικρά βήματα προς την ειρήνη.

Ολόκληρη η συνέντευξη με τον κ. Μάζαρη θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα μας.


Εκδήλωση για την επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο

Καταδίκη της ανακήρυξης του κατοχικού κράτους

Οι μαθητές του Περιφερειακού Γυμνασίου Πέρα Χωρίου - Νήσου καταδίκασαν με ψήφισμά τους την ανακήρυξη του κατοχικού κράτους.

Εκδρομή Α τάξης - Επίσκεψη στην Χοιροκιτία

Εκδρομή Β τάξης - Επίσκεψη στο μοναστήρι της Αγίας Θέκλης

Εκδρομή Γ τάξης - Επίσκεψη στον καθεδρικό ναό Αποστόλου Βαρνάβα

Ενημέρωση γονέων Α τάξης

Άσκηση σεισμού

Έρανος ΠΑΣΥΚΑΦ

Φθινοπωρινό Φεστιβάλ

Στις διάφορες κουλτούρες το φθινόπωρο θεωρείται «πέρασμα». Όπως τα φύλλα πέφτουν από τα δέντρα, έτσι και το φθινόπωρο μας καλεί να αποφορτιστούμε από ό,τι παλιό, να περάσουμε σε μια νέα εποχή με νέους στόχους και προσδοκίες. Η έννοια της φθοράς θεωρείται ταυτόχρονα και μέρος της δημιουργίας.

Έτσι, οι κλάδοι των γαλλικών, αγγλικών, τέχνης σε συνεργασία και με τη Δημοσιογραφική Ομάδα του Σχολείου μας διοργάνωσαν φεστιβάλ, με θέμα το φθινόπωρο, την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Κατά τη διάρκειά του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν διάφορες δραστηριότητες, όπως διακόσμηση κολοκύθας, μουσική σχετική με το φθινόπωρο, διαδραστικά παιχνίδια και κουίζ.

Τις πληροφορίες για έθιμα του φθινοπώρου σε διάφορους πολιτισμούς, την επιλογή της μουσικής, καθώς και την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε η Δημοσιογραφική Ομάδα του Σχολείου μας.

Ήταν μια όμορφη δραστηριότητα με πολύ ενδιαφέρον που ομόρφυνε τη μέρα μας!

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου 1940

Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο

Εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

"Σήμερα τιμούμε και θυμόμαστε τους Έλληνες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της Ελλάδας και κυρίως όσους έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα αυτή."

Η όλη εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον εκλιπόντα αείμνηστο πατέρα Παναγιώτη Θεοδώρου που εκοιμήθη εν Κυρίω στις 25/10/2023.

Παρουσίαση των μελών του Κ.Μ.Σ. στους μαθητές

Επίσκεψη σε εργαστήρι ζωγραφικής

Παγκόσμια Μέρα Τροφίμων

Εργαστήρι για τον Σχολικό Εκφοβισμό

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ 2023 – 2025 “Towards an improved learning environment”

Το Σχολείο μας συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ στη Δράση ΚΑ1. Το θέμα του συγκεκριμένου Προγράμματος είναι “Towards an improved learning environment” και στοχεύει στον εκμοντερνισμό και την αναβάθμιση των μεθόδων διδασκαλίας καθώς και στην ενσωμάτωση καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας και εκμάθησης με σκοπό την ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης. Διαβάστε περισσότερα...

Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Λογοτεχνίας και σε συνεργασία με το Μουσείο Παραμυθιού, πραγματοποιήθηκε στις 7 Οκτωβρίου Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής στο τμήμα Γ5. Θέμα του εργαστηρίου ήταν οι αξίες στα παραμύθια.

Μέσα από τη δραστηριότητα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενισχύσουν τις γνώσεις τους ως προς τη μορφολογία των παραμυθιών, να κατανοήσουν το ρόλο των αξιών στο σήμερα, να βελτιώσουν/αναπτύξουν τις βασικές και ειδικές τους δεξιότητες οι οποίες απορρέουν μέσα από τη δημιουργική γραφή (π.χ. δημιουργικότητα, συγγραφή ενός παραμυθιού, κριτική σκέψη, ενδοσκόπηση, προβληματισμός) και να αντιληφθούν πως οι αξίες επηρεάζουν/καθοδηγούν τα ίδια αλλά και την κοινωνία ευρύτερα. Ήταν μια δημιουργική δραστηριότητα την οποία τα παιδιά απόλαυσαν!

1η Οκτωβρίου 1960 - Επέτειος της Ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας

Με αφορμή την 1 η Οκτωβρίου, επίσημη ημέρα του εορτασμού της επετείου της ανεξαρτησίας της Κύπρου, η Μαθητική Κοινότητα του Περιφερειακού Γυμνασίου Πέρα Χωρίου - Νήσου αποτίνει φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης σε όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία.
Η κυπριακή σημαία κυματίζει ψηλά στον ουρανό - σύμβολο ειρήνης και ελευθερίας.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών (26/9/2023)

Η 26η Σεπτεμβρίου - Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών - γιορτάστηκε και φέτος στο σχολείο μας με διάφορες δράσεις. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η γλώσσα είναι ένας ζωντανός οργανισμός, είναι έκφραση ενός λαού, είναι και η ίδια η ψυχή του.

Αγιασμός

18 Σεπτεμβρίου 2023 έγινε η τελετή του Αγιασμού.

Πρώτη Μέρα στο Σχολείο

7 Σεπτεμβρίου 2023 ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά. Καλή Χρονιά σε όλους!