Αθλητικές Δραστηριότητες 2021-2022

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ποδοσφαίρου

Η συμμετοχή του σχολείου μας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ποδοσφαίρου.

Φιλικός Αγώνας Πετοσφαίρισης Θηλέων

Περιφερειακό Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας VS Περιφερειακό Γυμνάσιο Πέρα Χωρίου-Νήσου
Αποτέλεσμα: 1-2
Ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα: 24/05/2022

Φιλικός αγώνας Futsal

Παγκύπριοι Αγώνες Στίβου

Το σχολείο μας συμμετείχε με 3 μαθητές στους Παγκύπριους Αγώνες Στίβου που διεξήχθησαν στις 12 Απριλίου 2022 στο Τσίρειο στάδιο Λεμεσού.
2η Θέση   Κωσταντινίδης Στυλιανός Β4
6η Θέση   Νιούλικος Τσιάρλι Γ8
10η Θέση Καμένου Γαβριέλα Β5

69οι Περιφερειακοί Σχολικοί Αγώνες Στίβου Γυμνασίων

Οι Περιφερειακοί Σχολικοί Αγώνες Στίβου 2021-22 είχαν διεξαχθεί στις 16, 17 Μαρτίου 2022 στο Στάδιο ΓΣΠ μετά από μια διακοπή ενός έτους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Οι αγώνες ήταν αφιερωμένοι στην μνήμη του διατελέσαντος Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Άκη Κλεάνθους. Τους αγώνες έχουν συνδιοργανώσει το Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού και το Περιφερειακό Γυμνάσιο Κοκκινοτριμιθιάς.

Το σχολείο μας παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε με τα πολλά κρούσματα και επαφές, κατάφερε να διοργανώσει με επιτυχία ενδοσχολικούς αγώνες ώστε οι μαθητές να πάρουν τα όρια και να προκριθούν. Όσοι μαθητές προκρίθηκαν προσπάθησαν στο μέγιστο και τους αξίζουν συγχαρητήρια διότι έδωσαν το καλύτερο του εαυτού τους. Πέραν από τις επιτυχίες των μαθητών μας, πιο σημαντικό γνώρισμα της συμμετοχής τους ήταν το ήθος, η ευγενής άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθε, αξίες του ολυμπισμού αναντικατάστατοι, πιο σημαντικοί ακόμα και από την νίκη.

Αποτελέσματα

Συγχαρητήρια!!!

Ενδοσχολικοί Αγώνες Στίβου

Στις 22 και 23 Φεβρουαρίου έχουν διεξαχθεί οι αγώνες στίβου στο ανοικτό γήπεδο στίβου του Περιφερειακού Γυμνασίου Πέρα Χωριού Νήσου. Η συμμετοχή ήταν μαζική με περισσότερες από 120 συμμετοχές σε αγωνίσματα δρόμων, αλμάτων και ρίψεων.

Αποτελέσματα Αγώνων Στίβου

Κλάδος Φυσικής Αγωγής


Ομάδα Καλαθοσφαίρισης Αρρένων

Ενδοσχολική Ημερίδα Καλαθοσφαίρισης

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Καθαλοσφαίρισης 2021 της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ειδικών Ολυμπιακών διοργανώθηκε στις 3/12/21 Ενδοσχολική Ημερίδα Καλαθοσφαίρισης.

Ενδοσχολικός αγώνας 1500μ

Στις 23/11/21 διεξήχθη ο αγώνας 1500μ Αρρένων και Θηλέων. Η συμμετοχή των μαθητών ήταν μαζική και οι στόχοι της διοργάνωσης έχουν υλοποιηθεί. Το τρέξιμο βελτιώνει την καρδιοαναπνευστική αντοχή σημαντικότερο δείκτη της φυσικής κατάστασης. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν ισότιμα και να διακριθούν σε ένα απαιτητικό αγώνισμα. Όλοι οι συμμετέχοντες πήραν τιμητικά διπλώματα ενώ οι τρείς πρώτοι της κάθε κατηγορίας μετάλλια.

Αποτελέσματα Αρρένων

  1. Τσολακίδης Σωτήρης 5.25’
  2. Νιούλικος Τσιάρλη 5.26’
  3. Κυπριανού Πέτρος 5.29’
  4. Λάμνησος Μιχάλης 5.41’
  5. Χρίστου Σωκράτης 5.48’

Αποτελέσματα Θηλέων  

  1. Θεοφανώ Χρυσάνθου 7.16’
  2. Ουρανία Προδρόμου 7.17’
  3. Ευτυχία Ζιπιτή 7.17’
  4. Ευέλθια Σολέα 7.22’
  5. Μιλτιάδους Άντρεα 7.36’

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού (23 - 30/9/2021)

Στο πλαίσιο της 7ης βδομάδας αθλητισμού που έλαβε χώρα από τις 23 – 30 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκαν στο Σχολείο ποικίλες δραστηριότητες. Υπό έμφαση θέμα της φετινής χρονιάς ήταν το «Χώροι άθλησης στο σχολείο».

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης σε όλη την Ευρώπη. Γενικό θέμα της εκστρατείας είναι «#BeActive» («να είστε ενεργοί») προωθώντας έτσι μηνύματα για την φυσική δραστηριότητα και τον αθλητισμό.

Η έλλειψη σωματικής άσκησης έχει αρνητικές συνέπειες στην κοινωνία μας και αυτή η εκστρατεία αποσκοπεί στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και συμμετοχή όλων των πολιτών χωρίς διακρίσεις σε δραστηριότητες με πολλές θεματικές όπως «το εκπαιδευτικό περιβάλλον, χώρος εργασίας, άσκηση σε εξωτερικούς χώρους, αθλητικά σωματεία και γυμναστήρια, άτομα με ειδικές ικανότητες, άτομα με αναπηρίες και άτομα με χρόνιες παθήσεις και άσκηση στο σπίτι».

Το σχολείο μας στο πλαίσιο αυτό διοργάνωσε 6 δράσεις που κινητοποίησαν τους μαθητές στις εξής δραστηριότητες:

  1. Παρουσίαση του Παραδοσιακού Συρτού Νησιώτικου Χορού από την Καθηγήτρια ΦΑ Μαρία Γιάγκου με την ελεύθερη συμμετοχή όλων των μαθητών και εκπαιδευτικών στην Κεντρική Αυλή του σχολείο μας.
  2. Αγώνας Ποδοσφαίρου με συμμετοχή μαθητών της Ειδικής μονάδας και μαθητών του Σχολείου στην Κλειστή Αίθουσα Αθλοπαιδιών. Την εκδήλωση έχει οργανώσει η Καθηγήτρια ΦΑ Καίτη Ευσταθίου.
  3. Παίζουμε λάστιχο. Η Καθηγήτρια ΦΑ Καίτη Ευσταθίου έχει οργανώσει μια διασκεδαστική δραστηριότητα των παιδικών μας χρόνων.
  4. Παρουσίαση και αγώνες επίδειξης Τένις σε προσαρμοσμένα γήπεδα από τον Καθηγητή ΦΑ Λούη Χατζηλοΐζου. Ένα τεχνικό άθλημα όπου όμως μπορεί να παιχθεί εύκολα σε πιο μικρούς χώρους και διαφοροποιημένο εξοπλισμό. Διεξήχθη στην Κλειστή αίθουσα Αθλοπαιδιών.
  5. Αερόμπικ. Απλή χορογραφία στην Κεντρική Αυλή από την Καθηγήτρια ΦΑ Μαρία Γιάγκου με σκοπό την βελτίωση της αερόβιας ικανότητας.
  6. Παραδοσιακά Παιγνίδια. Τα παιγνίδια του λαού αποτελούν μια πολύτιμη πολιτιστική κληρονομιά που συνδυάζουν ψυχαγωγία και άσκηση. Παίχθηκαν το Λιγκρίν και τα Σκατούλλικα από τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής Λούη Χατζηλοίζου στο ανοικτό γήπεδο του Ποδοσφαίρου.
Όλοι όσοι συμμετείχαν και όχι μόνο, είχαν την ευκαιρία να λάβουν αναμνηστικά δώρα με σκοπό οι εμπειρίες αυτές να συνοδεύουν τους μαθητές μας στην μετέπειτα τους ζωή.

Ο κλάδος Φυσικής αγωγής του Περιφερειακού Γυμνασίου Πέρα Χωριού Νήσου  ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του «Be Active».