Δίκτυο Εταιρικών Σχολείων UNESCO Κύπρου (ASPnet)

Δραστηριότητες Σχολικής Χρονιάς 2023-2024

46ο Παγκύπριο Συμπόσιο Εταιρικών Σχολείων UNESCO (ΑSPnet) 4-5/04/2024

Η Ομάδα UNESCO του Σχολείου μας συμμετείχε στις 4-5 Απριλίου στο Παγκύπριο Συμπόσιο Εταιρικών Σχολείων UNESCO, που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό, με θέμα:"Ειρηνική συνύπαρξη... Ειρηνική ζωή". Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις σχετικά με το πρόβλημα του πολέμου, τον σχολικό εκφοβισμό, μαρτυρίες από μαθητές/τριες μετανάστες. Στη συνέχεια, συμμετείχαν σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης σχετικά με τον ρόλο των νέων στην επικράτηση της ειρήνης - ειρηνικής συνύπαρξης. Τέλος, συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια και άλλες δραστηριότητες σχετικές με την ενσυναίσθηση, την ψυχική ενδυνάμωση, τους τρόπους αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού κ.ά. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες μαθητές/τριες από διάφορα σχολεία είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν, να συνεργαστούν και να αλληλεπιδράσουν, βάζοντας το δικό τους λιθαράκι στην προσπάθεια για ειρηνική συνύπαρξη... Ήταν μια πολύ δημιουργική εμπειρία που άφησε σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις!

Διήμερο Αγάπης Ομάδας Unesco 12-13/02/2024

«Ο χρόνος που ξόδεψες για το τριαντάφυλλό σου είναι που το κάνει σημαντικό», Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ.

Το διήμερο 12-13/2, με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, γιορτάσαμε με τον δικό μας τρόπο, στο Σχολείο μας, την Αγάπη. Την αγάπη προς τον εαυτό μας, την αγάπη προς τον συνάνθρωπό μας…

Μέλη της Ομάδας Unesco έφτιαξαν κεράκια με αιθέρια έλαια, χειροποίητα βραχιολάκια – μαρτάκια, χειροποίητες ευχετήριες κάρτες και διατέθηκαν προς πώληση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ώστε με τον δικό τους τρόπο να πουν «σ' αγαπώ», «ευχάριστώ», «συγγνώμη» «κάποιος νοιάζεται για σένα». Την τιμητική του είχε, όμως, το «Ταχυδρομείο Λουλουδιών», αφού με όμορφα μηνύματα ταξίδεψαν κατακόκκινες τουλίπες με ευχές σε αγαπημένα πρόσωπα.

Επίσης, σε πινακίδα μαθητές και καθηγητές έγραψαν «σ'αγαπώ» σε διάφορες γλώσσες, καθώς και τι σημαίνει γι΄αυτούς «νοιάζομαι…», τι αισθάνονται όταν βοηθούν τους άλλους, ενώ συμπλήρωσαν και το «παζλ - δρόμο της ειρήνης».

Επιπλέον, στο πλαίσιο του «Διημέρου Αγάπης» επισκέφθηκε το Σχολείο μας ο Πρόεδρος του Συνδέσμου "Ένα όνειρο, μια ευχή», κ. Γιώργος Πενηνταέξ, ο οποίος μίλησε στους μαθητές/τριες - μέλη της Ομάδας Unesco για το έργο του Συνδέσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα καθαρά έσοδα από τις δραστηριότητές μας θα δοθούν στον Σύνδεσμο «Ένα όνειρο μια ευχή», σε συνεργασία και με το τμήμα Γαλλικών του Σχολείου μας.



Ημέρα ανθρωπίνων δικαιωμάτων – 10 Δεκεμβρίου 2023, με θέμα: "Διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων"

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πραγματοποιήθηκαν από την Ομάδα Unesco του Σχολείου μας διάφορες δραστηριότητες. Στόχοι των δραστηριοτήτων ήταν τα παιδιά να γνωρίσουν τα δικαιώματά τους, ώστε να απαιτούν τον σεβασμό τους, καθώς και να συνειδητοποιήσουν πως έχουμε υποχρέωση να σεβόμαστε τα δικαιώματα των άλλων. Οι δραστηριότητες ήταν κυρίως βιωματικές και διαδραστικές, με σκοπό την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και του σεβασμού προς συνανθρώπους μας. Διαβάστε περισσότερα...

Υπεύθυνες Καθηγήτριες: Μαριλένα Αδαμίδου (Καθηγ. Οικιακής Οικονομίας, Β.Δ. με ανάθεση) και Νικολέττα Βασιλείου (Φιλόλογος), Υπεύθυνη Β. Δ.: Άννα Παφίτη                                                 

Δραστηριότητες Σχολικής Χρονιάς 2022-2023

Το σχολείο μας είναι ένα από τα Εταιρικά Σχολεία UNESCO. Το Δίκτυο Εταιρικών Σχολείων UNESCO (ASPnet) δραστηριοποιείται στην Κύπρο από τη σχολική χρονιά 1969-70, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας. Κύριος στόχος του δικτύου είναι η προώθηση των ιδανικών της UNESCO στους νέους και στις νέες, ιδιαίτερα στους τομείς που αφορούν την ανάπτυξη των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών, το φυσικό περιβάλλον, την πολιτιστική κληρονομιά και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

To θέμα για τη φετινή χρονιά είναι: Εκπαίδευση για την Παγκόσμια Πολιτότητα και την Αειφόρο Ανάπτυξη (ΕΑΑ)

Μέσω αυτών επιδιώκεται η ενδυνάμωση των νέων ώστε να αποκτήσουν τις γνώσεις, ικανότητες, στάσεις και αξίες που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της αειφόρου ανάπτυξης.

Ως σχολείο, έχουμε αποφασίσει να δραστηριοποιηθούμε στους τομείς:

  • Good health and well-being (καλή υγεία και ευεξία)
  • Quality education (ποιοτική εκπαίδευση)

Απώτερος μας στόχος μέσω των διάφορων δραστηριοτήτων είναι η εξάλειψη της βίας, της παραβατικότητας και του σχολικού εκφοβισμού, αφού οι μαθητές θα μάθουν να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, θα μάθουν να έχουν ενσυναίσθηση και να συνεργάζονται μεταξύ τους αποδεχόμενοι τη διαφορετικότητα του καθενός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πλείστες δραστηριότητες πραγματοποιούνται σε εξωδιδακτικό χρόνο (διαλείμματα ή στον ελεύθερο χρόνο των μαθητών).

Υπεύθυνες καθηγήτριες:

Νικολέττα Βασιλείου (Φιλόλογος)
Μαριλένα Αδαμίδου (Οικιακής Οικονομίας)
Υπεύθυνη Β.Δ.: Άννα Παφίτη (Φιλόλογος)

 

45ο Παγκύπριο Συμπόσιο Δικτύου Εταιρικών Σχολείων UNESCO

Το Σχολείο μας συμμετείχε στο Παγκύπριο Συμπόσιο Εταιρικών Σχολείων UNESCO, που πραγματοποιήθηκε στην Πάφο και στη Δρούσεια, στις 30 – 31 Μαρτίου 2023, με θέμα: «Αειφόρος Ανάπτυξη, Προστασία και Ανάδειξη της Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς του Ακάμα».

Το Συμπόσιο συνδιοργανώθηκε από την Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO, τον Εθνικό Συντονιστή του Δικτύου ASPnet Κύπρου και το Λύκειο Α’ Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ Πάφου.

Το Συμπόσιο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Youth Driving Change for Sustainable Lifestyles» (2021-2023). Σκοπός του Συμποσίου ήταν να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες την πλούσια πολιτιστική και φυσική κληρονομιά της περιοχής του Ακάμα και να κατανοήσουν τις προκλήσεις που συνδέονται με την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη προστατευόμενων περιοχών.

Το διήμερο πρόγραμμα του Συμποσίου περιελαμβάνε μαθητικές παρουσιάσεις, συζητήσεις με εκπροσώπους κρατικών υπηρεσιών, περιβαλλοντικών οργανώσεων και τοπικών κοινοτήτων και βιωματικά εργαστήρια, σε συνεργασία με τα Περιβαλλοντικά Κέντρα της Μονάδας Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη, το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικών Μελετών του Terra Cypria και το Junior Achievement Cyprus.

΄Ηταν μια πολύ εποικοδομητική και όμορφη εμπειρία τόσο για τα παιδιά όσο και για τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν.

Δραστηριότητα στις 14 Φεβρουαρίου, ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Η Ομάδα Unesco του Σχολείου μας, στο πλαίσιο της υλοποίησης του στόχου της για καλύτερη ψυχική υγεία πραγματοποίησε μια όμορφη δραστηριότητα στις 14 Φεβρουαρίου, ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Τα παιδιά, σε συνεργασία με τις καθηγήτριές τους έφτιαξαν αρωματικά κεριά με αιθέρια έλαια, καθώς και διάφορα γλυκά, τα οποία πωλήθηκαν σε καθηγητές και συμμαθητές τους. Τα έσοδα διατέθηκαν για τις ανάγκες του Σχολείου μας.

Επίσης, λειτούργησε στο Σχολείο μας το "ταχυδρομείο λουλουδιών", μέσω του οποίου στάληκαν λουλούδια επώνυμα ή ανώνυμα σε μαθητές και καθηγητές με σκοπό να μεταφερθούν μηνύματα, όπως "σ΄ αγαπώ", "σ΄ ευχαριστώ", "συγγνώμη".

Τέλος, στο δέντρο της αγάπης, υπό τον τίτλο "ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ! ΜΠΟΡΕΙΣ!" τα παιδιά κλήθηκαν να μετατρέψουν τα αρνητικά σχόλια, που ίσως ακούν καθημερινά, σε θετικά. Έτσι, κόκκινες καρδούλες με θετικά σχόλια και λόγια αγάπης γέμισαν το δεντράκι μας, σκορπώντας μηνύματα αγάπης.

Ήταν αδιαμφισβήτητα μια όμορφη μέρα, την οποία απόλαυσαν τόσο οι μαθητές, όσο και οι καθηγητές.

Διάλεξη με θέμα «Η σημασία του υγιεινού πρωινού για τους εφήβους».

Η σωστή διατροφή είναι ένας από τους βασικούς στόχους της Ομάδας Unesco του Σχολείου μας. Στην προσπάθεια για υλοποίηση του στόχου αυτού, πραγματοποιήθηκε διάλεξη προς τα μέλη της Ομάδας από τη διατροφολόγο – ερευνήτρια Άντρεα Κάννα, με θέμα «Η σημασία του υγιεινού πρωινού για τους εφήβους». Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν τόσο για τη σημασία του υγιεινού πρωινού, αλλά και να συζητήσουν συγκεκριμένες επιλογές για πρωινό.

Βιωματικό Εργαστήρι στον Βοτανόκηπο στον Κόρνο

6 Nοεμβρίου 2022: Συμμετοχή μελών της Ομάδας Unesco στο βιωματικό εργαστήρι στον Βοτανόκηπο Lumina στον Κόρνο. Πιο συγκεκριμένα, αφού τους έγινε παρουσίαση για την ευεργετική χρήση διάφορων βοτάνων και αιθέριων ελαίων, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να φτιάξουν το δικό τους lip balm. Eπίσης, έμαθαν πολλές χρήσιμες πληροφορίες για την ευεργετική χρήση των βοτάνων στην ζωή μας. Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά και απόλαυσαν την όλη διαδικασία.

Διάλεξη με θέμα το άγχος από τη ψυχολόγο, κ. Άντρη Χριστούδια

18 Νοεμβρίου 2022: Τα μέλη της Ομάδας Unesco είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διάλεξη – συζήτηση με την ψυχολόγο Άντρη Χριστούδια, με θέμα το άγχος. Μέσα από τη διάλεξη, αλλά κυρίως μέσα από τη συζήτηση που ακολούθησε, τα παιδιά μοιράστηκαν τι τους αγχώνει και άκουσαν με προσοχή τις εισηγήσεις αλλά και τους προβληματισμούς τους οποίους έθεσε η κ. Χριστούδια. Αδιαμφισβήτητα, είναι πολύ χρήσιμο να αντιληφθούμε όλοι ότι είναι εντάξει κάποιες φορές να αγχωνόμαστε, αλλά είναι σημαντικό όταν το άγχος μας κυριεύει να το «καταπολεμούμε» στη ρίζα του με τους σωστούς τρόπους, αφού συνειδητοποιήσουμε τι είναι αυτό που μας φοβίζει πραγματικά…

Εργαστήρι Δραματοθεραπείας με τη θεατρολόγο – ηθοποιό Νάσια Κελεπέσιη

 24 Νοεμβρίου 2022: «Είναι πολύ δύσκολο να εκφράζεις τα συναισθηματα σου, να αναγνωρίζεις τους φόβους και τα άγχη σου, να εμπιστεύεσαι και να μοιράζεσαι προσωπικές στιγμές σου με άτομα που δε γνωρίζεις ή με άτομα που δεν είναι στην ίδια παρέα με τη δική σου. Αλλά, είναι επίσης πολύ σημαντικό και το να ακούς με προσοχή και ενσυναίσθηση το διπλανό σου. Γιατί αν τον ακούσεις θα καταλάβεις πώς δεν είσαι μόνος σου. Τελικά όλοι μας κουβαλάμε ιστορίες. Όλοι μας κουβαλάμε στιγμές που μας βαραίνουν και όλοι μας νιώθουμε συναισθήματα»

Τα παιδιά της Ομάδας UNESCO του Περιφερειακού Γυμνασίου Πέρα Χωρίου και Νήσου είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε βιωματικό εργαστήρι Δραματοθεραπείας με την αγαπημένη μας ηθοποιό και θεατρολόγο Νάσια Κελεπέσιη. Μέσα από την τέχνη του θεάτρου τα παιδιά αλληλεπίδρασαν και έμαθαν πώς να αναγνωρίζουν και να μοιράζονται ό,τι τους προκαλεί άγχος... Ήταν μια ευχάριστη και μοναδική εμπειρία που όλοι απόλαυσαν!

Επίσκεψη στο ΚΠΕ Πεδουλά





Δράσεις 2020-2021

Θεματική Δικτύου: Πρόγραμμα Citizen! Παγκόσμιοι ενεργοί πολίτες και αειφόρες πόλεις

Η Ομάδα UNESCO του Σχολείου μας για τη σχολική χρονιά 2020 – 2021 αποτελείται από 10 μαθητές/τριες της Β΄ Γυμνασίου και 1 εκπαιδευτικό. Νοείται, όμως, ότι στις δράσεις της Ομάδας μας θα συμμετάσχουν και άλλα παιδιά από διάφορα τμήματα του Σχολείου, αφού απώτερος στόχος είναι να συμβάλουμε σε μια θετική αλλαγή στη σχολική μας μονάδα και περαιτέρω στην κοινότητα.

Θέμα με το οποίο θα ασχοληθούμε: Μετά από αρκετή σκέψη και προβληματισμό, αποφασίσαμε να συνδυάσουμε την τέχνη και τη λογοτεχνία με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Τα καθαρά έσοδα από τις δράσεις μας προσφέρονται για τις ανάγκες άπορων μαθητών του Σχολείου μας, καθώς και για άλλες ανάγκες του Σχολείου. Επιπλέον, προσφέρουμε μέρος των εσόδων μας, στηρίζοντας Οργανισμούς που βοηθούν συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Η δράση αυτή έχει ως στόχους οι μαθητές:

  • να έρθουν σε επαφή με τα δημιουργήματα σπουδαίων Ελλήνων και Κυπρίων ποιητών, να εμπνευστούν και να παραδειγματιστούν από αυτούς
  • να συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος (δημιουργία – διακόσμηση τσαντών αγορών)
  • να αναπτύξουν τις απαραίτητες ικανότητες και δεξιότητες για να είναι επιτυχημένοι ενεργοί πολίτες του 21ου αιώνα. Να αποκτήσουν δηλ. ικανότητες λήψης αποφάσεων και επίλυσης προβλημάτων, συνεργασίας και διατήρησης υγιών σχέσεων, ανάπτυξη ενσυναίσθησης, ηγεσίας και ανάληψης πρωτοβουλιών, καθώς και ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητάς τους. Να συνειδητοποιήσουν ότι ο καθένας από εμάς πρέπει δραστηριοποιείται και να μη μένει απαθής σε ό,τι συμβαίνει γύρω μας, ότι ο καθένας μας μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση και την αλλαγή. Να κάνουν βίωμά τους τη ρήση του Μαχάτμα Γκάντι «Γίνε εσύ η αλλαγή που θες να δεις στον κόσμο»!
  • να προσφέρουν εθελοντικά σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη

Επιπρόσθετα, πραγματοποιούμε δράσεις που σχετίζονται με τους γενικότερους στόχους του Δικτύου Εταιρικών Σχολείων Unesco.

Υπεύθυνη καθηγήτρια:

Νικολέττα Βασιλείου (φιλόλογος)

Οι δημιουργίες ενός γυμνασίου… Συνέντευξη από τη Νικολέτα Βασιλείου, υπεύθυνη της ομάδας UNESCO του Περιφερειακού Γυμνασίου Πέρα Χωρίου – Νήσου

«Οι στίχοι των ποιητών ταξιδεύουν»

Το φετινό θέμα των δράσεων της Unesco σχετίζεται με την ενεργό πολιτότητα. Στο πλαίσιο της προσπάθειας δραστηριοποίησης των μαθητών, ώστε να είναι ενεργοί πολίτες, αποφασίσαμε να προωθήσουμε την επιχειρηματικότητα στην εκπαίδευση μέσω της τέχνης και της λογοτεχνίας.

Έτσι, υπό τον τίτλο «Οι στίχοι των ποιητών ταξιδεύουν», διακοσμούμε πάνινες τσάντες και σουβέρ για ποτήρια, στα οποία αναγράφονται στίχοι ποιητών. Ένας επιπλέον λόγος που επιλέξαμε να διακοσμήσουμε πάνινες τσάντες ήταν για να ευαισθητοποιήσουμε τους συμμαθητές, τους καθηγητές και τους συμπολίτες μας και να τους προτρέψουμε να χρησιμοποιούν για τις καθημερινές τους ανάγκες πάνινες επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες κι όχι πλαστικές.

Τέλος, οι τσάντες και τα σουβέρ μας πωλούνται τόσο εντός όσο και εκτός του Σχολείου. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες των άπορων συμμαθητών μας και γενικότερα του Σχολείου.

Σημείωση: Οι τσάντες πωλούνται προς 5 ευρώ και τα σουβέρ προς 2 ευρώ και μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τα μέλη της Ομάδας Unesco.



Ζέστανε την καρδιά σου χαρίζοντας μια #κουβέρτα!

Η εθελοντική προσφορά είναι ο απώτερος στόχος των δράσεών μας. Για τον σκοπό αυτό ως Ομάδα Unesco προσφέραμε τέσσερις κουβέρτες για τη Δράση των Οργανώσεων Πολιτισμού Neofytos και του Πολυχώρου "Κόσμος Χωρίς Σύνορα", οι οποίες διανεμήθηκαν όπου υπήρχε ανάγκη!

 Στόχος της προσπάθειας των Οργανισμών αυτών ήταν να περάσει το μήνυμα πως οι άνθρωποι με αναπηρία, μαζί με ανθρώπους χωρίς αναπηρία  μπορούν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, μπορούν να είναι χρήσιμοι και ενεργοί πολίτες, μπορούν να προσφέρουν στον τόπο τους! Με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να ενδυναμώσουν τη φωνή τους και να συμβάλουν στην κατάργηση των στερεοτύπων της αχρηστίας και της ανικανότητας!

Η χαρά μας ήταν μεγάλη που βάλαμε κι εμείς το μικρό μας λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα πως «όταν παίρνεις γεμίζουν τα χέρια σου, όταν δίνεις γεμίζει η καρδιά σου» 

Παρουσιάσεις στο πλαίσιο του προγραμματος Lifestories του ΟΝΕΚ το οποίο εφαρμόζεται απο το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας

#Lifestories#Covid 19- Response

Στο πλαίσιο της προσπάθειας ενδυνάμωσης των μαθητών, ώστε να αντεπεξέρχονται σε δύσκολες καταστάσεις, πραγματοποιήθηκαν στα τμήματα Β6 και Β8 στις 24 και 26 Νοεμβρίου  δύο παρουσιάσεις στο πλαίσιο του Προγραμματος Lifestories του ΟΝΕΚ, το οποίο εφαρμόζεται απο το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για εθελοντικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας, όπως δημιουργία χειροποίητων προστατευτικών ασπίδων, όταν δεν υπήρχαν αρκετές στην αγορά και προσφορά τους σε λειτουργούς υγείας κ. ά., με στόχο να λειτουργήσουν ως παραδείγματα προς μίμηση. Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν πολύ εποικοδομητική και ακούστηκαν πολλές εισηγήσεις και για άλλες κοινωφελείς δράσεις. Το πιο σημαντικό, όμως, μήνυμα ήταν ότι σε καμία περίπτωση δεν τα παρατούμε σε οτιδήποτε προκύπτει στη ζωή μας, αλλά με τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και την εθελοντική μας δράση βρίσκουμε καινοτόμες διεξόδους σε κάθε δυσκολία.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στις διαλέξεις αυτές συμμετείχαν και τα παιδιά της Ομάδας Unesco, που έχουν ως γενικό θέμα των δράσεών τους την ενεργό πολιτότητα.

Παγκόσμια Μέρα κατά του Εκφοβισμού

Το Περιφερειακό Γυμνάσιο Πέρα Χωρίου και Νήσου είναι ένα από τα εταιρικά σχολεία UNESCO. Στο πλαίσιο των δράσεων της, η ομάδα UNESCO του Σχολείου μας θέλησε να στείλει τα δικά της μηνύματά, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, η οποία έχει από φέτος καθιερωθεί να είναι η 5η Νοεμβρίου, με σύνθημα «Τοgether against bullying in school».

Έτσι, κατά τη μέρα αυτή ενημερώσαμε τους συμμαθητές μας για το θέμα αυτό με σχετικό φυλλάδιο που ετοιμάσαμε και διαβάστηκε από τους φιλολόγους του Σχολείου μας σε όλα τα τμήματα. Επιπλέον, ετοιμάσαμε πινακίδα, η οποία φιλοτεχνήθηκε κυρίως με δικά μας έργα και στη διάρκεια των διαλειμμάτων επιλέξαμε και ακούστηκαν ελληνικά και ξένα τραγούδια σχετικά με τη διαφορετικότητα και τη φιλία.

Το θέμα του σχολικού εκφοβισμού είναι πολύ σοβαρό και μας αφορά όλους! Ο σεβασμός της διαφορετικότητας και η ενσυναίσθηση πρέπει να έχουν κυρίαρχο ρόλο στη ζωή μας. Ο καθένας από εμάς οφείλει να ενημερωθεί για το θέμα αυτό και να είναι σε θέση να το αντιμετωπίσει ή να στηρίξει άλλα άτομα, αν χρειαστεί.

Could not load widget with the id 188.