Μικροί Εκπαιδευτές για το Διαδίκτυο (2019-2020)

Όραμα Μικρών εκπαιδευτών για την ασφαλή χρήση και αξιοποίηση του διαδικτύου στο σχολείο μας

Προσδοκούμε ότι θα ενημερώσουμε με τις δράσεις μας, τους συμμαθητές μας για τις προκλήσεις και τους κινδύνους με τα οποία μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι κατά την πλοήγησή τους στο διαδίκτυο. Επίσης, επιθυμούμε να αποκτήσουμε δεξιότητες αξιοποίησης των δυνατοτήτων που προσφέρει το διαδίκτυο και να λειτουργήσουμε ως πολλαπλασιαστές αυτών των γνώσεων ώστε να εκπαιδεύσουμε τους συμμαθητές μας, τους γονείς μας και τους εκπαιδευτικούς στο σχολείο μας.

Επιμόρφωση μικρών εκπαιδευτών
 • Συνάντηση Μικρών Εκπαιδευτών με τον Υποστηρικτή Λειτουργό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για το σχολείο μας, Δώρα Κακουρή. Συζήτηση για τα θέματα της δημιουργικής και ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου και καταγραφή ιδεών για το σχέδιο δράσης μαζί με τους Μικρούς Εκπαιδευτές και τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς.
 • Ενημερωτική συνάντηση με τη Διεύθυνση του σχολείου και με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς.
 • Επιμόρφωση μικρών εκπαιδευτών για το Διαδίκτυο από τη λειτουργό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Βέρα Φλωρίδου.
 • Διοργάνωση διάλεξης για τους μαθητές της Α΄ τάξης στην οποία ομιλητές ήταν εκπαιδευμένα άτομα από τη Cytanet.
 • Εργαστήριο για τα "Στάδια παραγωγής ταινίας" από την Μαριάννα Ιωάννου λειτουργό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, στις 21/11/2019.
 • Εργαστήριο για μοντάζ ταινίας από την Μαριάννα Ιωάννου λειτουργό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στις 6/12/2019 .

Δράσεις Μικρών εκπαιδευτών
 1. Διεξαγωγή έρευνας για εντοπισμό αναγκών των μαθητών του σχολείου μας όσον αφορά την ασφάλεια τους στο διαδίκτυο.

 2. Δημιουργία σύντομων βίντεο για να ενημερώσουμε τους μαθητές του σχολείου μας για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Με τα πιο κάτω βίντεο συμμετείχαμε και στον Παγκύπριο Διαγωνισμό παραγωγής σύντομου βίντεο για τη δημιουργική και ασφαλή χρήση του διαδικτύου 2019-2020 με θέμα «Μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο»
  • "Η Σταχτοπούτα αλλιώς ..."  (1ο Παγκύπριο Βραβείο)
   Το βίντεο με τίτλο «Η Σταχτοπούτα αλλιώς…» επιλέγηκε για να λάβει μέρος στην τελική φάση του Διαγωνισμού. Η τελική φάση του Διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου, σε ημερίδα στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Στην ημερίδα οι μαθητές είχαν την ευκαιρία μέσα σε δέκα λεπτά να παρουσιάσουν τη συμμετοχή τους και να απαντήσουν σε ερωτήσεις της κριτικής επιτροπής. Τελικά το βίντεο «Η Σταχτοπούτα αλλιώς…» κατάφερε να πάρει το 1ο Παγκύπριο Βραβείο. Για τη δημιουργία του βίντεο συνεργάστηκαν οι μαθήτριες του Α’1 Άντρεα Μακρυνικόλα και Μαρία Σταυριανή Παπακυριακού και οι μαθητές του Α΄2 Έλλη Κυπριανού και Άρης Κουντούρης υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Πληροφορικής Παντελίτσας Ζαμπά. 

  • "Η Φάρσα"
   Ομάδα παραγωγής: Μαργαρίτα Μουζούρη, Στυλιανή Δράκου Α΄4
   Αυτό το βίντεο μας συμβουλεύει να  σκεφτόμαστε πριν δημοσιεύσουμε κάτι και να προσέχουμε να μην αποκαλύπτουμε προσωπικά δεδομένα .

 3. Σχεδιασμός Αφισών με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο. 4. Δημιουργία wordclouds με λέξεις που αφορούν δυνατότητες και κινδύνους του διαδικτύου. 5. Ετοιμασία Παρουσίασης, για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, που να απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού σχολείου. 

 6. Δημιουργία σελιδοδεικτών με συμβουλές για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου.

 7. Συμμετοχή στην Ημερίδα για τη Διεθνή Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου  (11/02/2020)

  Συμμετοχή στην Έκθεση Αφίσας.
Βραβεύσεις Μαθητών του Προγράμματος "Μικροί Εκπαιδευτές για το Διαδίκτυο"

Οι Μικροί μας Εκπαιδευτές για το Διαδίκτυο και οι καθηγήτριές τους Παντελίτσα Ζαμπά και Ιφιγένεια Παναγίδου βραβέυτηκαν με Τιμητικό Δίπλωμα για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα.